Hit the road (to Denmark) Jack,…

… and come back!

Wie heeft dat nog? Het absoluut willen afwerken (of laat ons eerlijk zijn, last-minute nog starten met maken) van een kledingstuk of tas die AB-SO-LUUT mee moet op reis.

Ik nam me deze zomer voor niet in de val te trappen, maar helaas… Het lijstje in mijn hoofd was dan ook nu weer onrealistisch lang. Keuzes werden gemaakt en uitgevoerd. De overblijvers waren de Feliz jurk, de Senna-tote en… Jack! Van de andere 2 hebben jullie nog een blogpost te goed maar Jack toon ik hier vandaag.

DSCF9525

DSCF9516

Terugblik: We zijn minder dan 72 uur voor vertrek naar Denemarken, de valiezen zijn totaal nog niet gemaakt en ik begin te naaien aan een jas. Een Jack. En soms gaat het dan ook gewoon goed. (Ik vergeet dat soms (lees: vaak) wanneer het niet volgens plan gaat dat het soms ook gewoon goed kan gaan dus noteer ik het maar even hier voor mezelf!)

DSCF9485

DSCF9477

DSCF9565

Ik maakte een versie met kap en rugsplit. Zakken kwamen er deze keer niet aan te pas wegens tijdsgebrek, al zou een zakklep wellicht ook niet misstaan hebben bij deze jas.

DSCF9563

Het zou wel kunnen dat ik aan de mouwen ergens een foutje maakte bij het knippen, daar heb ik bij nader inzien precies wel een beetje voering teveel, maar ik nam nog niet de tijd om dat volledig uit te pluizen. Er moest nu eenmaal nog valiezen ingepakt worden en een reis gemaakt worden. De mouwen zou ik waarschijnlijk wat inkorten een volgende keer, maar ik maakte nu dan ook een 104 standaard zonder aanpassingen voor mijn 3-jarige die nog geen meter groot is.

DSCF0475

DSCF9460

DSCF9448

De stoffen kwamen eerder toevallig bij elkaar. De geruite, wat wol-achtige stof kocht ik vorig jaar tijdens 2nd Handmade. De voering kocht ik tijdens de solden bij Georgette en is van Lebenskleidung. Ronduit zalig zachte kwaliteit trouwens. Deze was normaalgezien voor de man bedoeld, maar het is nu ook niet de eerste keer dat zo’n gereserveerde lap stof toch weggekaapt wordt voor een project voor de kinderen. De knopen komen uit een overgeërfde voorraad ‘knopen allerlei’.

DSCF9449

Jack geraakte dus op tijd klaar voor onze reis naar Denemarken. Ik had zelfs nog meer dan een 24 uur over. Content! (En toen begon ik nog aan een volgend projectje, maar later meer daarover…)

Nu blijkt Sharon van Zonen 09 ook een wedstrijd te organiseren waaraan Jack kan deelnemen! Een wedstrijd met een deadline, maar dan wel eentje die ik bij deze wel ruimschoots haal! 🙂

DSCF9506

Groetjes

Mie

DETAILS

Patern: Jack by Zonen 09 / Size: 104 Standard / Fabric: wool, thrifted at 2nd Handmade// Lining fabric: Tricot colour Fig by Lebenskleidung / Shop: Georgette

Advertenties

11 gedachtes over “Hit the road (to Denmark) Jack,…

  1. Miet schreef:

    Fan, joh! Zwaar fan. Ik zag er niets in, in Jack, maar dat is zonet veranderd 🙂 En ja, ik ken dat, die lijst nog snel te naaien vakantiestuks (remember de badjasjes?).

Comments are welcome!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s